News and Events - January 2012
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 4. јануар 2012. године

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА
ИСТОЧНОАМЕРИЧКОГ Г. МИТРОФАНА“И рече им анђео: “Не бојте се; јер вам,
ево, јављам радост велику која ће бити свему народу” (Лк. 2,10)

Возљубљена браћо и сестре,
   
Ево речи које су током гоњења бодриле и храбриле милионе и милионе хришћанских мученика и страдалника, а и данас охрабрују и оснажују све Његове одане следбенике, у свим њиховим невољама и страдањима. Свесни су били да страдају ради Христа, који се родио ради нас и нашега спасења, да би претворио нашу жалост у велику радост у овој долини плача (Пс. 84,6). Јер чврсто били уверени да само у Њему имају смисао живота (Рим. 5,18).
   
Та благовест о рођењу Спаситеља света није била само изабраном народу јеврејском, него свим народима. А међу њима је и наш народ којему је потребнија данас утеха с неба него ли икад раније, а нарочито нашој браћи и сестрама на мученичком Косову и Метохији. Помолимо се да Господ и Спас наш отре сваку сузу са очију њихових (Откр. 7,17).
   
Много Вам хвала што сте се одазвали сваком нашем позиву за матријалну и духовну помоћ свима којима је она била потребна у току протеклих година. А уверени смо да ћете то и сада учинити пред овај велики хришћански празник, и помоћи и њих и нас. Јер смо сви једно тело (1 Кор. 12,13).
   
Нека Вас Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа благослови сваким благословом духовним на небесима (Еф. 1,3).
   
Радосно Вас поздрављамо речима:

ХРИСТОС СЕ РОДИ!
ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
И СРЕЋНА И БЛАГОСЛОВЕНА 2012 ГОДИНА ГОСПОДЊАВаш молитвеник пред Богомладенцем,
 

Епископ источноамерички Митрофан  

Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.