Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 4. јануар 2012. године

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА
ИСТОЧНОАМЕРИЧКОГ Г. МИТРОФАНА“И рече им анђео: “Не бојте се; јер вам,
ево, јављам радост велику која ће бити свему народу” (Лк. 2,10)

Возљубљена браћо и сестре,
   
Ево речи које су током гоњења бодриле и храбриле милионе и милионе хришћанских мученика и страдалника, а и данас охрабрују и оснажују све Његове одане следбенике, у свим њиховим невољама и страдањима. Свесни су били да страдају ради Христа, који се родио ради нас и нашега спасења, да би претворио нашу жалост у велику радост у овој долини плача (Пс. 84,6). Јер чврсто били уверени да само у Њему имају смисао живота (Рим. 5,18).
   
Та благовест о рођењу Спаситеља света није била само изабраном народу јеврејском, него свим народима. А међу њима је и наш народ којему је потребнија данас утеха с неба него ли икад раније, а нарочито нашој браћи и сестрама на мученичком Косову и Метохији. Помолимо се да Господ и Спас наш отре сваку сузу са очију њихових (Откр. 7,17).
   
Много Вам хвала што сте се одазвали сваком нашем позиву за матријалну и духовну помоћ свима којима је она била потребна у току протеклих година. А уверени смо да ћете то и сада учинити пред овај велики хришћански празник, и помоћи и њих и нас. Јер смо сви једно тело (1 Кор. 12,13).
   
Нека Вас Бог и Отац Господа нашега Исуса Христа благослови сваким благословом духовним на небесима (Еф. 1,3).
   
Радосно Вас поздрављамо речима:

ХРИСТОС СЕ РОДИ!
ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
И СРЕЋНА И БЛАГОСЛОВЕНА 2012 ГОДИНА ГОСПОДЊАВаш молитвеник пред Богомладенцем,
 

Епископ источноамерички Митрофан  
Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top