Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 13. јануар 2012. године

БАДЊИ ДАН У МАНАСТИРУ ПРЕОБРАЖЕЊУ У МИЛТОНУ

English

Милтон, Онтаријо - Његово Преосвештенство Епископ Канадски г.Георгије служио је на Бадњи дан Литургију Св.Василија Великог у манастиру Преображењу у Милтону. У току Литургије велики број верног народа приступио је Светим Тајнама Христовим. На крају Литургије Владика је свима пожелео срећно навечерје празника позвавши народ да у што већем броју узме учешћа у Божићним богослужењима.

На Бадњи дан увече Владика је, у манастиру, са свештенством и монаштвом служио празнично бденије и обавио свечано освећење и налагање бадњака. Након тога Владика се обратио прсутном народу следећим речима:

"Празнујући Божић, ми празнујемо рођење Бога у тијелу људском и препорођај човјека земаљског у анђела небеског, у Икону Његову. Божић нас припрема за новог, обновљеног човјека. А то се без знања о Богу и љубави Његове не може десити. Христос нас учи да нема пута, истине нити живота без Бога. Сва знања овога свијета без Бога су само мука души нашој. А сва радост је у знању Онога који је извор свих знања и који је нас неуке упутио да идемо и проповиједамо језицима учећи људе о Богу. Свети Владика Николај каже: '' Што веће свјетско занње без онога светског знања то већа штета''.

Данас, када свијет дрхти од штетних свјетских покрета и економских недаћа, треба да знамо да што је веће свјетско богатство ,без главног, небеског богатства, то је само већа штета. "Христос је једини који нам даје и овоземаљска и небеска добра, и може сачувати великог зналца од злоупотребе знања и великог богаташа од злоупотребе богатства". (Св.Николај).  Нека овогодишња наша радост буде у знању и богатству од Бога нам даном, од Богомладенца који нам Мир доноси, а не од овоземаљских "миротвораца" који нас свакодневно застрашују.

Мир Божији -Христос се роди!Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top