Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - понедељак, 17. јануар 2011 године

ПАСТИРСКО-КАНОНСКА ПОСЕТА ЕПИСКОПА ЗАПАДНОАМЕРИЧКОГ МАКСИМА ВЕРНИЦИМА У СОЛТ ЛЕЈК СИТИЈУ


Солт Лејк Сити, Ајдахо - Стојећи пред колевком Богомладенца Христа и још увек пребивајући у Божићној радости а унапред предокушајућ и празник Богојављења, верни окупљени у граду Бојзи, Ајдахо, као и Црква Божија сабрана у Солт Лејк Ситију, држава Јута, имали су још један разлог више за радост и молитвено благодарење.

Његово Преосвештенство Епископ Максим је показујући старање доброг пастира и Архијереја, посетио ова два удаљена стада Њему поверене а Богом спасаване Епархије западноамеричке, и најпре Евхаристијским сабрањем а затим речима поуке, очинском љубављу и дружењем које је уследило, охрабрио и окрепио све сабране да живећи по вери и у вери преображавају себе и пресаздавају себе у Новога човека, Новога Адама, баш као што нас и поучава долазећи празник Богојављења. Радост у Солт Лејк Ситију је увеличана и увођењем у породицу православних, дакле крштењем и миропомазањем унутар Литургије, малога Александра Бошковића као и освештавањем новосаграђеног иконостаса.

Мноштво верних које је се окупило око свога Епископа, заједничарећи у причастној чаши, као и црквеноопштинска управа, искористили су ову прилику да заблагодаре свим њиховим досадашњим сатрудницима у делу Господњем. Новопостављени парох при храму Светог Архангела Михаила у Солт Лејк Ситију презвитер Предраг Бојовић је у име свих најпре заблагодарио Владики Максиму на очинској љубави, благословима, заштити и крепљењу, уручивши му као скромно уздарје Панагију и желећи му, посредовањем Пресвете Богомајке, Божије благослове и крепљење Духом Светим .

Такође, сви верни у Солт Лејк Ситију из различитих православних јурисдикција усаборили су своју љубав и поштовање према протојереју Блашку Параклису, и за сву љубав коју је он овде посејао, сву жртву, састрадавање, уложене трудове они су понудили као скромно уздарје један лепи напрсни Крст са жељом да га подсећа на Крсно-Васкрсну радост као и на нашу народну мудрост која благовести : ” Васкрсење не бива без смрти нити Васкрс без Великог Петка ”

На крају је отац Предраг благодаривши Владики Максиму као и свима окупљенима поручио : БЛАГОСЛОВЕН ДА ЈЕ ОНАЈ КОЈИ ДОЛАЗИ У ИМЕ ГОСПОДЊЕ ! МНОГАЈА ЉЕТА! Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top