Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 31. јануар 2012 године

СВЕТИ САВА ПРОСЛАВЉЕН У ШАРЛОТСВИЛУ


Шарлотсвил, Вирџинија - Дана 28 јануара 2012 године у суботу одржана је света архијерејска литургија коју је служио свештеник протојереј Драган Зарић из Шарлоте из Северне Каролине,у Украјинској цркви у Шарлотсвилу гдје је било присутно око 70 верника из Шарлотсвила и Ричмонда.После литургије отац Драган је са кумом Жељком приступио обреду ломљења славског колача, где су учествовала сва деца која су била у цркви.После обреда ломљења колача отац Драган је позвао парохијане да преузму кумство за следећу годину.Кумови за следећу годину су Илија и Сања Митровић.Кум Жељко се захвалио парохијанима на помоћи и припреми ,а посебно се захвалио колу српских сестара на богатој трпези.Уз Светосавску химну почео је културно забавни програм.За учеснике програма кумови су спремили поклон пакетиће.По завршетку програма отац Драган је благословио трпезу и почео је славски ручак.

Као нови кум захваљујем се свима који су учествовали у припреми и прослави наше крсне славе и позивам све парохијане да се и следеће године састанемо у што већем броју и да прославимо нашу крсну славу јер заједно смо јачи и уз нашу слогу и снагу закуцаће црквено звоно и на просторима централне Вирџиније.

Хвала вам свима ваш у Христа Бога благоверни,

Илија Брко МитровићOfficial website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top