News and Events - March 2011
 
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - четвртак, 3. март 2011. године

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У АМЕРИЦИ

English

Либертивил, Илиној - У уторак, 1. марта 2011. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је делегацију Православне Цркве у Америци (ПЦА) на челу са Његовим Блаженством Митрополитом америчким и канадским Г. Јоном, у Епископској резиденцији, манастир Св. Саве у Либертивилу. У разговору су узели учешћа, у име Српске православне цркве Г. Лонгин, Епископи новограчаничко-средњезападноамерички, а у име Православне цркве у Америци Г. Тихон, Епископ филаделфијски и источнопенсилванијски као и наречени Епископ чикашко-средњеамерички, високопреподобни архимандрит Матија.

Сусрет делегација две цркве трајао је око два сата, а прошао је у духу братске љубави и поверења. Говорило се о разним темама, укључујући црквени поредак на Северно-америчком континенту као и пастирска и друга важна питања за црквени живот две цркве.

На крају пријема, Његова Светост је поклонио Митрополиту Јони споменицу о фрескописању Саборног храма Васкрсења Христовог у Чикагу, а Његово Блаженство је поклонио Патријарху Иринеју неколико нових издања Свето-Владимирске Семинарије у Њујорку.

После сусрета, делегација ПЦА је посетила светиње Манастира Св. Саве и Новe Грачаницe.
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.