Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - четвртак, 3. март 2011. године

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У АМЕРИЦИ

English

Либертивил, Илиној - У уторак, 1. марта 2011. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је делегацију Православне Цркве у Америци (ПЦА) на челу са Његовим Блаженством Митрополитом америчким и канадским Г. Јоном, у Епископској резиденцији, манастир Св. Саве у Либертивилу. У разговору су узели учешћа, у име Српске православне цркве Г. Лонгин, Епископи новограчаничко-средњезападноамерички, а у име Православне цркве у Америци Г. Тихон, Епископ филаделфијски и источнопенсилванијски као и наречени Епископ чикашко-средњеамерички, високопреподобни архимандрит Матија.

Сусрет делегација две цркве трајао је око два сата, а прошао је у духу братске љубави и поверења. Говорило се о разним темама, укључујући црквени поредак на Северно-америчком континенту као и пастирска и друга важна питања за црквени живот две цркве.

На крају пријема, Његова Светост је поклонио Митрополиту Јони споменицу о фрескописању Саборног храма Васкрсења Христовог у Чикагу, а Његово Блаженство је поклонио Патријарху Иринеју неколико нових издања Свето-Владимирске Семинарије у Њујорку.

После сусрета, делегација ПЦА је посетила светиње Манастира Св. Саве и Новe Грачаницe.Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top