Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 3. мај 2011. године

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ИГОРУ ПЕТРЕСКИ


 "... Ако учинисте ово једноме
од ове моје мале браће, као да мени учинисте".
(Maтеј 25:40)

Треће недеље великог поста, 27. марта 2011, Мисонарска парохија Свети Лука Српске православне цркве у Остину, држави Тексас, организовала је хуманитарни банкет, скупљањa новца за 21. годишњег Игора Петреског, нашег суграђанина, који је у лето 2010. године претрпео велику телесну провреду.   

Као наши почаствовани гости, Игор и његови родитељи, Соња и Звонко Петрески, присуствовали су светој литургији на нашем црквеном имању у Леандеру, држави Тексас. Након богослужења, имали смо укусан посни ручак и разговарали с нашим гостима. Сваки члан парохије, било они који су били присутни или одсутни, дали су добровољни прилог за помоћ овој трочланој породици која је преживела велику трагедију.   Наш свештеник, прота Драго Поповић, одржао је пригодну проповед на тему човекољубла и пожелео добродошлицу нашим гостима, те у име чланова наше парохије уручио Игору и његовим родитељима поклон – чек на 5.400 америчких долара.  

Очи наших гостију су се овлажиле како због изненађења тако и из захвалности.  Присутни чланови парохије такође нису могли да сакрију сузе радости, туге и поноса. Као мала и финансијски скромна парохија која се тек развија, показали смо да када смо заједно и сложни, можемо учинити разлику и дати прилог за велику ствар.  Такође смо дали пример како можемо позитивно да утичемо на нашу Остинску заједницу и шире.  

Забележила Лариса Златић

ПС  Уколико већ нисте а желите да помогнете овом дивном младићу ваш прилог можете послати на име  и адресу наше парохије и ми ћемо то са задовољством у ваше име уручити Игору

Holy Apostle and Evangelist Luke
P. O. BOX 2209  Leander, TX 78646Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top