News and Events - May 2012
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 2. маја 2012 године

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У ШЕРЕРВИЛУ, ИНДИЈАНА

English
h

Шерервил, Индијана - У недељу Мироносица, 29. априла ове године, црквено-школска општинапри храму Св. великомученика и победоносцаГеоргија у Шерервилу, Индијана, прославила јесвоју храмовну славу. Свету Литургију служио јепрота Добривоје, а одговарали су хор ВладикаСтефан Ластавица и Дечији хор наше парохије.Кумови овогодишње славе били су дугогодишњиактивни и уважени чланови Милан и Мелинда Рађеновић. И поред тога што смо пре двенедеље славили „празник над празницима“ и „славље над слављима“ – Светло и СлавноВаскрсење Христово, свети храм био је препуннаших верних чланова и парохијана.

Прота Добривоје, будући одушевљен великимбројем народа, отпочео је своју проповед речимазахвалности свима присутнима. Било је заистадивно видети храм препун благочестивог народакао и величанствену свечану славску литију окохрама Божијег. Сви су били одушевљени великим бројем деце која су певала на богослужењу, читали апостол и прислуживали у светом олтару.  У молитвама су такође поменути и сви упокојени праоци, оци, браћа и сестре наше, ктитори  и приложници светога храма, и сви упокојени чланови наше парохије који су својом љубављу и жртвом заслужили вечни покој у царству Васкрслога Христа.

Славље је затим настављено у црквеној сали.Отац Александар Новаковић, парох храма Св.Илије из Мерервила, наше суседне парохије,благословио је и пререзао славски колач.Свечаност је улепшана лепим поздравнимговорима, песмама Дечијег хора и играма нашихфолклорних група Тромеђа. Нарочито је биозапажен говор нашег кума, господина Милана Рађеновића.  Уистину, ово је била једна дивна ивеличанствена прослава, достојна дана идогађаја. Радост и задовољство били суприметни на лицима свих присутних. На једномместу, под кровом Дома Господњег, била јесабрана једна велика срећна породица. Да сеиспуне речи Св. апостола Павла Филипљанима: „Радујте се увек у Господу, и опет велим: радујтесе!“ (Фил. 4, 4)

Као што наша деца, у уводу њиховог програма, рекоше: Свети Георгије је био заштитник ове парохије преко 100 година и многе генерације узносиле су молитве овом дивном сведоку Васкрсења Христовог.  Данас ми чинимо то исто:СВЕТИ ВЕЛИКОМУЧЕНИЧЕ И ПОБЕДОНОШЧЕ ГЕОРГИЈЕ, МОЛИ ВАСКРСЛОГА ГОСПОДА ЗА НАС И ПОДАРИ НАМ СЛОГЕ ОВДЕ У ШЕРЕРВИЛУ НА МНОГАЈА ЉЕТА!


image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.