Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - четвртак, 5. мај 2011. године

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У ШЕРЕРВИЛУ, ИНДИЈАНА

 

English

Шерервил, Индијана - У Томину недељу, 1. маја ове године, црквено-школска општина при храму Св. великомученика и победоносца Георгија у Шерервилу, Индијана, прославила је своју храмовну славу. Свету Литургију служио је прота Добривоје, а одговарао је хор Владика Стефан Ластавица. Кумови овогодишње славе били су дугогодишњи активни и уважени чланови Јован и Мирјана Узелац. И поред тога што смо претходне недеље славили „празник над празницима“ и „славље над слављима“ – Светло и Славно Васкрсење Христово, свети храм био је препун наших верних чланова и парохијана.

Прота Добривоје, будући одушевљен великим бројем народа, отпочео је своју проповед речима захвалности свима присутнима. Било је заиста дивно видети храм препун благочестивог народа као и величанствену свечану славску литију око храма Божијег. Стекао се утисак као да је ово био Васкрс после Васкрса, што у ствари и јесте, с обзиром да се ова недеља зове и недеља Антипасхе. Будући да наша парохија ове године – 21, 22 и 23 октобра, слави 100 година од оснивања парохије и црквено-школске општине, по завршеном троктатном опходу, сви присутни су се сликали испред храма.

Славље је затим настављено у црквеној сали. Отац Марко Матић, парох храма Св. Саве из Мерервила, наше суседне парохије, благословио је и пререзао славски колач. Свечаност је улепшана лепим поздравним говорима и играма наших фолклорних група. Нарочито је био запажен говор нашег кума, господина Јове Узелца, као и говор проте Добривоја. Као и обично, Прота је говорио надахнуто и садржајно, овога пута држећи у рукама фотографију деце наше парохије која ће бити део јубиларне Споменице наше парохије.

Уистину, ово је била једна дивна и величанствена прослава, достојна дана и догађаја. Радост и задовољство били су приметни на лицима свих присутних. На једном месту, под кровом Дома Господњег, била је сабрана једна велика срећна породица. Да се испуне речи Св. апостола Павла Филипљанима: „Радујте се увек у Господу, и опет велим: радујте се!“ (Фил. 4, 4)

СВЕТИ ВЕЛИКОМУЧЕНИЧЕ И ПОБЕДОНОШЧЕ ГЕОРГИЈЕ, МОЛИ ВАСКРСЛОГА ГОСПОДА ЗА НАС!
Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top