Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 13 јун 2012

ОДРЖАН ЕПАРХИЈСКИ ДАН 2012

English

Фотогалерија

Милтон, Онтаријо - Преко три хиљаде Срба окупило се на имању манастира Светог Преображења у Милтону, у недељу, 10. јуна, на прослави Епархијског дана, највећег скупа наших верника у Канади.

И ово манастирско саборовање започело је молитвено, Светом архијерејском литургијом у манастирском храму. У препуној цркви служио је Епископ канадски Г. Георгије уз саслужење свих српских свештеника из Онтарија и Квебека, а одговарао је епархијски хор “Кир Стефан Србин” из Торонта.

Након Литургије, велики број верника зачас је преплавио манастирско имање. У програму који је изведен на павиљону централно место имали су младићи и девојке из тринаест фолклорних група. Програм је осмислио и реализовао кореограф Миле Перић из Ватерлоа. Запажен је био и наступ девојака из певачке групе “Косовски бопжури” из Киченера.

Велики број деце и омладине, не само учесника у програму, доминантна је слика са овогодишњег Епархијског дана. Све више је младих родитеља који са својом дечицом долазе на црквене скупове и полако постају окосница црквеног живота и деловања у Епархији. Зато радује што је и овога пута посебна пажња посвећена садржајима за најмлађе. Највише радости малишани су исказали на вожњама возићем око манастирског имања.

Касне поподневне и вечерње сате одрасли посетиоци провели су уз музику “Кошава бенда”. Музичари ове групе и њихов вокални солиста Вукосав Говедарица-Кота задовољили су и залагањем и квалитетом све присутне.

Прекрасан и сунчан дан допринео је доброј посети и лепом расположењу. Организација Епархијског дана, у којој учествују све околне црквено-школске општине, била је беспрекорна. Хвала свим волонтерима на њиховом изузетном труду.

Епархијски дани обележавају се преко викенда у недељу Свих Светих (недеља по Духовима). Првога дана, у суботу, организује се скуп школа српског језика и веронауке. Овогодишње суботње саборовање, и поред лошег времена, окупило је ученике и наставнике из десет школа. Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top