News and Events - July 2012
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - 3 јул 2012 године

ОДРЖАН ЧЕТВРТИ САБОР СРПСКЕ ОМЛАДИНЕ

English

Милтон, Онтаријо - Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Канадског г. Георгија, и у организацији Епархије Канадске и светосавског удружења „Косовски Завет”, у суботу, 30. јуна 2012. године у српском православном манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону одржан је Четврти Сабор Српске Омладине у Канади.

 У раду Сабора учешће је узело 50 представника српске омладине из више црквено-школских општина у Канади. Централна тема Сабора била је: „За све који непристају на предају без борбе - препуштање потрошачком стилу живота”, а посебно су размотрени проблеми идентитета међу младима, негативних појава у модерном потрошачком друштву и опасности интернет социјалних мрежа по разарању правих социјалних веза и заједница.

Сабор је започео светом Литургијом где се велики број учесника исповедио и Причестио. После благослова и поздравне беседе Његовог Преосвештенства Епископа Канадског г. Георгија, увод у тему Сабора приредио је о. Стефан Икономовски, ђакон Епархије канадске, говорећи на тему "Срце као симбол косовске битке".

У другом делу Сабора, на конкретна питања и проблеме омладине, стављене под наслов "Предаја без борбе", говорио је протојереј др Милош Весин, професор Православног Богословског Факултета у Чикагу. Отац Милош направио је пресек поремећених система вредности у модерном друштву правећи паралелу између човека као иконе Божије и човека као манекена-становника виртуалног света. Речи је било и о притиску медија на младе у погледу ванбрачних односа, о остваривању здраве заједнице, о ужурбаности живота и о хришћанству без компромиса.

Након вечерњег богослужења и трпезе љубави приступило се разговору на задате теме до касно у ноћ после чега је донешена и званична повеља 4. Сабора српске омладине у Канади.

Слава Богу за све !
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.