Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 5. август 2011. године

СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЕРВИЛУ

English

Мервил, Индијана - У литургијској радости многобројног народа Божијег, парохија Св. Пророка Илије свечано је прославила свог патрона и заштитника. Литургијско сабрање предводио је Епископ новограчаничко-средњезападноамерички Г. Лонгин уз саслуживање протојереја-ставрофора Лазара Костура, јереја Александра Новаковића и ђакона Николаја Костура.

Иако је Саборни храм Светог Пророка Илије по лепоти и величини импозантан, овог радосног дана био је у потпуности испуњен верујућим људима који су принели молитве Господу нашем Исусу Христу и Св. Пророку Илији и замолили за благослов и благодат за свецелокупни српски народ који страда на Косову и свим српским земљама. Чланови црквеног хора при Саборном храму мелодичним гласовима и препознатљивим духовним мелодијама загревали су душе и срца свих присутних верника.

Епископ Лонгин је у надахнутој беседи говорио о духовном слепилу које нас често спутава да у потпуности видимо реалност нашег духовног живота и љубав и поштовање према другој личности коју сваки хришћанин треба да носи у срцу свом. Заиста мноштво духовних мисли које су извирале из надахнуте беседе Епископа Лонгина биле су прави духовни мелем за сваког присутног верника у Саборном храму Св. Пророка Илије. Јереј Александар Новаковић, старешина Саборног храма, поздравио је Епископа Г. Лонгина и топло му се захвалио на родитељкој бризи коју показује према верницима и свештенству.

Поздравивши сабрани народ Божији на евхаристијској заједници љубави, јереј Александар је нагласио важност светотајинског живота за сваког верника у Цркви Христовој. Наш хришћански пут је пут вере, љубави, праштања, истинског живљења и сведочења живе речи Божије. После Свете Литургије, Епископ Лонгин са многобројном децом, верницима и свештенством Чикашког намесништва благословио је славско жито, пресекао славски колач и пожелео свим присутним срећну и благословену Крсну славу Св. Пророка Илију.

Чланице кола српских сестара при Саборном храму спремиле су славски ручак за све присутне вернике Цркве Христове. Ово заиста беше предиван духовни догађај у коме нас Епископ Лонгин својом љубављу и мудрим саветима окрепи, ојача и охрабри да наставимо да духовно растемо и узрастамо у вери Православној.Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top