Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - уторак, 14 август 2012 године

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ У МАНАСТИРУ НОВА ГРАЧАНИЦА

English

Нова Грачаница - У недељу 12. августа 2012. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Нова Грачаница, уз саслуживање Преосвећеног Епископа новограчаничко-средњезападноамеричког Г. Лонгина, и више свештеника и ђакона.

На крају Свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ  Г. Лонгин се топлим речима обратио  Његовој Светости, пожелевши му добродошлицу у манастир Нова Грачаница и у Епархију новограчаничку-средњезападноамеричку, изразивши велику радост што је Његова Светост, први пут по устоличењу у трон Патријараха српских, служио Свету Архијерејску Литургију у том манастиру.

Његова Светост се затим обратио  присутном народу и посебно истакао  лепоту манастира Нова Грачаница, која својом лепотом данас служи на понос српског народа. Свјетјејши је у беседи нагласио важност присуства српског и осталих православних народа у Америци и свуда у свету. Многи су расељени, не својом вољом, али и у томе, рекао је Свјетјејши, може да се види промисао Божји, јер без присуства православних народа на овим просторима не би било ни православне мисије. Његова Светост је, и данас у беседи, нагласио важност јединства српског народа и Српске Православне Цркве на овим просторима, али и свуда у свету.

Затим је уследила заједничка свечана  трпеза љубави.

Са благословом Његове Светости
Патријарха српског Г. Иринеја,

Јереј Владимир ВранићOfficial website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top