Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - субота, 11. октобар 2014 године

ПОСЈЕТА ЕПИСКОПА

English

Ричфилд, Охајо - Данас 10. oктобра 2014. год. сестринство манастира Нове Марче и сви Срби кливлендског краја су имали част да угосте тројицу Епископа Руске Заграничне Цркве.

По благослову Епископа источноамеричког др Митрофана манастир су посјетили: Његово Високопреосвештенство Архиепископ берлински и њемачки Марко, Епископ маифилдски Георгије и Епископ менхетнски Николај. У њиховој пратњи су били aрхимандрит Макарије Веретењиков из Русије, свештеник Димитрије из Сан Франциска као и мјесни руски свештеници.

Владике и остали гости су се најприје поклонили светињама које се чувају у манастирском храму: икони Архангела Гаврила која је чудом Божијим остала неоштећена у пожару 2002. год., чудотворној икони Светитеља Нектарија Егинског и мноштву дијелова светих моштију међу којима Светог Кнеза Лазара, Светитеља Николаја Жичког и Преподобне Анастасије Српске. По традицији наше Цркве епископи су се потписали у напрестоно јеванђеље.

Након упознавања са историјатом и светињама манастирског храма гости су обишли новоосновано гробље и манастирску територију. У конаку су разгледали дио ризнице манастира Марче који, кроз богослужбене предмете и иконе, упечатљиво представља живот наше Цркве у Америци. Затим је услиједило послужење у вријеме којега се Владика Марко са великом љубављу присјећао свог духовног и животног искуства са Србима.

Послије вишечасовног и веома срдачног разговора гости су обишли: манастирску библиотеку, радионицу за израду свијећа, капелу и собу у којој су постављене фотографије и макете наших историјских манастира.
Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top