Serbian Orthodox Institute for Faith and Culture

При Саборном храму Светог Васкрсења Христовог у Чикагу основан је Српски православни институту за веру и културу. Институт је покушај да се створи платформа и систематски приступ образовања и продубљивања верског и културног идентитета. Институт ће организовати јесењи семинар од 3. октобра до 20. децембра, 2020. године. Овај семинар представља пионирски подухват и има изузетан потенцијал у повезивању српске дијаспоре са матицом, и пружа могућност Србима у расејању да у разговорима са еминентним личностима из Србије обогате своја сазнања и да учврсте свој верски и национални идентитет.

Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago is pleased to announce the formation of the Serbian Orthodox Institute for Faith and Culture—the Institute is an attempt to create a platform and systematic approach to our educational ministry for the deepening of our spiritual and cultural identity. The Institute is organizing its inaugural fall seminar from October 3rd to December 20th, 2020. The seminar is a pioneering endeavor and has enormous potential to strengthen ties between the Serbian diaspora and homeland, while giving Serbians abroad the possibility to interact with eminent personalities from Serbia in order to enrich their knowledge and augment their identity. The below classes will be conducted in Serbian, while English language classes will be announced soon.

Семестралне теме за јесен 2020. године:

 • Проф. др Мило Ломпар – КУЛТУРНА ИСТОРИЈА СРБА
 • Проф. др Милош Ковић – СРПСКА ДИПЛОМАТИЈА У НОВОМ ВЕКУ

Време предавања:

 • Временски период семинара: од 3. октобра до 20. децембра 2020.
 • Због временске разлике између Београда и Чикага, се предавања одржавају викендом (субота и недеља), по београдском времену у 21:00 (Чикаго 14:00). Полазници ће бити благовремено обавештени о детаљном распореду.

Формат:

 • Предавања ће се одржавати он-лајн, преко ZOOM апликације. Овај начин омогућава интерактивност између предавача и полазника, са могућношћу дијалошке форме.
 • Предавања ће трајати 1 сат и 30 минута. Сат времена излагање предавача и пола сата остаје за питања и одговоре.
 • Администратор он-лајн предавања г. Бранимир Нешић, издавачка кућа Catena Mundi. Улога администратора je да „повеже“ предаваче и полазнике семинара, као и да испрати ток предавања са обавезом да отклони евентуалне техничке сметње или да одржава предавање у задатом оквиру.
  Упис:

Регистрација

 • Региструјте се он-лајн или попуните овај  формулар и пошаљите на contact@serbiancathedral.org
 • $100.00 по семинару и учеснику семинара. Чекове можете написати на Holy Resurrection и у мемо додати Seminar. Можете платити и електронским путем на адреси https://www.serbiancathedral.org/donate . Изаберите фонд “Seminar”.
 • $100.00 по семинару и учеснику семинара. Чекове можете написати на Holy Resurrection и у мемо додати Seminar. Можете платити и електронским путем на адреси https://www.serbiancathedral.org/donate . Изаберите фонд “Seminar”.

За више информација позовите црквену канцеларију Саборног храма на телефон (773) 693 – 3367 или путем електронске поште contact@serbiancathedral.org.

image

МИЛО ЛОМПАР је редовни професор Филолошког факултета у Београду на предметима Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба. Председник је Задужбине Милоша Црњанског.

image

МИЛОШ КОВИЋ је ванредни професор Филозофског факултета у Београду, а области његових истраживања су Међународни односи (крај 18 – почетак 20. века) и Историја политичких идеја (крај 18 – почетак 20. века). Председник је Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Share This:< PreviousNext >
You might also like:
Serbian Orthodox Church
Social

Official website of the Serbian Orthodox Church in North, Central & South America.
Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2019.  All rights reserved.