Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - петак, 1. април 2011. године.

КРСТОПОКЛОНА НЕДЕЉА У САБОРНОМ ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ


Мервил, Индијана - У недељу, 27. марта 2011. године, свештенство и верни народ Божији из чикашког намесништва свечано су дочекали свог Епископа Г. Лонгина у Саборном храму Светог Пророка Илије у Мервилу, Индијана. Овај величанствени дочек Његовог Преосвештества Г. Лонгина молитвено је обрадовао сваког присутног верника у овом Храму Божијем.

Протојереј ставрофор Недељко Лунић, архијерејски намесник чикашки, молитвено је предводио вечерње богослужење уз саслуживање свих свештеника и ђакона чикашког намесништва. Ово велелепно великопосно вечерње богослужење  употпуњено је дивном беседом протојереја Саве Босанца, пароха при храму Св. Јована Крститеља, чије су речи у ове дане када се поклањамо Часном Крсту допирале до сваке присутне душе и наводиле нас да озбиљно размислимо о значају и величини Крста Христовог који сваки од нас носи овде на земљи. Прота Сава је подсетио све присутне да је наш задатак у овоземаљком животу  да носимо свој Крст и да заједно састрадавамо са својом браћом у овим тешким данима а на спасење наше душе. После прелепе и поучне беседе духовни отац епархије Новограчаничко-средњезападноамеричке Епископа Г. Лонгин поклонио се заједно са свештенством и народом Часном Крсту док је Црквени хор при Саборном храму Светог Пророка Илије торженсвено и величанствено певао црквену песму “Крсту Твојему клањамо се владико, и свето васкрсење Твоје певамо и славимо”.

Старешина Саборног храма, свештеник Александар Новаковић захвалио се Епископу Г. Лонгину, свештенству, и народу Божијем на молитвеној посети и изразио наду да ћемо ток поста наставити у подвигу и молитви и спремни дочекати радосни празник на празницима Васкрсење Христово. 

Ово молитвено сабрање завршено је трпезом љубави коју су припремиле вредне чланице Кола Српских Сестара при Саборном храму. Заиста ово беше прелеп духовни догађај у Саборном храму Светог Пророка Илије у Мервилу, Индијана.
Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top