Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - 3 јул 2012 године

ОДРЖАН ЧЕТВРТИ САБОР СРПСКЕ ОМЛАДИНЕ

English

Милтон, Онтаријо - Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Канадског г. Георгија, и у организацији Епархије Канадске и светосавског удружења „Косовски Завет”, у суботу, 30. јуна 2012. године у српском православном манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону одржан је Четврти Сабор Српске Омладине у Канади.

 У раду Сабора учешће је узело 50 представника српске омладине из више црквено-школских општина у Канади. Централна тема Сабора била је: „За све који непристају на предају без борбе - препуштање потрошачком стилу живота”, а посебно су размотрени проблеми идентитета међу младима, негативних појава у модерном потрошачком друштву и опасности интернет социјалних мрежа по разарању правих социјалних веза и заједница.

Сабор је започео светом Литургијом где се велики број учесника исповедио и Причестио. После благослова и поздравне беседе Његовог Преосвештенства Епископа Канадског г. Георгија, увод у тему Сабора приредио је о. Стефан Икономовски, ђакон Епархије канадске, говорећи на тему "Срце као симбол косовске битке".

У другом делу Сабора, на конкретна питања и проблеме омладине, стављене под наслов "Предаја без борбе", говорио је протојереј др Милош Весин, професор Православног Богословског Факултета у Чикагу. Отац Милош направио је пресек поремећених система вредности у модерном друштву правећи паралелу између човека као иконе Божије и човека као манекена-становника виртуалног света. Речи је било и о притиску медија на младе у погледу ванбрачних односа, о остваривању здраве заједнице, о ужурбаности живота и о хришћанству без компромиса.

Након вечерњег богослужења и трпезе љубави приступило се разговору на задате теме до касно у ноћ после чега је донешена и званична повеља 4. Сабора српске омладине у Канади.

Слава Богу за све !Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top