Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - среда, 6. октобар 2010. године

ОСВЕЋЕЊЕ КАМЕНА ТЕМЕЉЦА - ДАН ЗА СЕЋАЊЕ


Саратога, Калифорнија - Освећење камена темељца у недељу, 26. септембра 2010. године, био је догађај за памћење. Остаће забележен у историји цркве Св. арханђела Михаила У Саратоги, Калифорнија, као изразито радостан црквено-духовни дан. Призвао је сећање на осниваче и ктиторе наше цркве, као и помисао колико би они били поносни знајући да ми настављамо да градимо оно што су они почели пре педесет година.

Дан је почео процесијом коју су предводили свештеници предвођени митрополитом Никитасом из Православног Института ''Патријарх Атинагорас''. После свете Литургије прешло се на плочу црквеног постоља где је обављено освећење камена темељца. Било је то заиста дирљиво и незаборавно искуство.

Кактел пријем одржан је на платформи где се послужило предјело припремљено од црквеног кола сестара. Сестре су заиста одговориле овом узвишеном моменту укусним и разноврсним предјелима.

Музика на клавиру у извођењу маестра Владимира Личине на платформи и у сали за време банкета допринела је свечаности догађаја.

Елегантан и есквизит банкет припремљен од Ненада Николића и његовог тима послужен је од чланова ''Младост играчке групе'' и чланица Кола сестара. Захвални смо руководитељици Алисији Давидовић, омладинкама и чланицама Кола сестара на ефикасној и брзој послуги.

Хала је била елегантно уређена и декорисана за ову прилику. Одбор за декорацију предвођен Зором Кабић и Радом Молнар створио је изванредан амбијент и заслужује сваку похвалу.

Председник црквеног одбора поздравио је присутне и зажелио свима добродошлицу. Столоравнатељ Вилијам Давидовић представио је свештенство и достојанственике. Указао је на допринос старијих и млађих, чијим радом и залагањем жеља за новим храмом постала је стварност. Радови су почели 10. јуна 2010, после многих саслушања од градске уиправе, који су на крају једногласно дали свој пристанак и одобрили зидање храма. Важно је напоменути да ће камен за храм бити довезен из Црне Горе.

Главни говорник на овом дану био је митрополит Никитас који нас је својим обраћањем духовно инспирисао. Захваљујемо се Одбору за освећење камена темељца и свима који су допринели успеху овог дана.

Анђи Ћук Гил и Мери БогдановићOfficial website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top