Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Home
Christian Education
Communications
Culture
Liturgical Music
Stewardship
SOTAYA
Youth Ministry
Clergy Healthcare
ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА - четвртак, 10. новембра 2010. године

ВЛАДИКА ЛОНГИН У КАНЗАС СИТИЈУ

English

Канзас Сити, Канзас - У суботу, 6. новембра, 2010. године, на Задушнице, после отслужене Свете архијерејске литургије у Манастиру Нова Грачаница, Његово Преосвештенство Г. Лонгин је, у пратњи ђакона Николаја Костура, отпутовао у посету парохијама у Канзас Ситију.

У суботу вече, Преосвећени се састао са парохијанима Цркве преп. Марије египћанке у поподневним сатима.  Ова заједница, не челу са својим свештеником о. Паисијем Алтшул, је у центру града Канзас Сити и је врло ангажована у социјалној активности.  Сваког петка, ова парохија отвара своја врата да би хранила гладне, напојила жедне и показала истинску хришћанску љубав ближњима.  После разговора са верним народом, Владика је присутствио на Вечерњој служби, на којој је одговорио црквени хор под управом игуманије Бриђид из женског манастира св. Пахомија.

У недељу, епископ Лонгин је служио Свету архијерејску литургију у Цркви св. великомученика Георгија у Канзас Ситију (Ленекса), држава Канзас.  Њјеговом Преосвештенству су саслуживали месни парох протојереј Александар Бугарин, јереј Паисије Алтшул и ђакони Николај Костур, Владимир Лејнг и Теофан Фрејжер.  После Великог хода, Владика је рукоположио ђакона Владимира Ленјга у чин презвитера.  Ако Бог да, о. Владимир, који је одрастао у овој Парохији и успешно завршио теолошку школу Часног Крста (Грчка Православна Архиепископија) у Бостону, ће да служи у Цркви св. архангела Михаила у Хибингу, држава Минесота.  На крају службе, епископ Лонгин је беседио на тему Јеванђељског читања.  Владика је говорио о важности молитве и учешћа на Богослужењима, а посебно често причешћивања Светих Христових Тајна.

После Божанствене литургије, одржао се ручак у лепој црквеној сали.  Владика као и свештеник и парохијани су честитали новорукоположеном јереју Владимиру и његовој породици.  За тим, деца црквене школе су забављали госте са културним програмом.  После ручка, Преосвећени Владика се вратио у Чикаго да би на празник св. великомученика Димитрија служио у Манастиру Рођења Пресвете Богородице у Њукарлајлу, држава Индиана.Official website of the Central Church Council of the Serbian Orthodox Church in America and Canada. Any reproduction of content from this site must be quoted in its entirety with the source cited. ©2016.  All rights reserved.
Powered by Orthodox Web SolutionsHome | Back | Print | Top